Waarom Watersnijden?

Watersnijden heeft veel voordelen!

Bekijk ook ons foto album met producten die we o.a. hebben gesneden.

Er zijn veel verschillende redenen waarom watersnijden een goede oplossing kan zijn in uw situatie. Lees hieronder diverse punten waarom het ook interessant voor u kan zijn.

1. BIJNA ALLE MATERIAALSOORTEN

WATERFLEX BV kan een grote variatie aan materialen snijden, voorbeelden zijn, RVS, Staal, Aluminium, Kunststof, Titanium, Gereedschap staal,  Keramiek, Glas, marmer, hout, rubber, papier, leer etc.

2. GROOT BEREIK

De watersnijmachines van WATERFLEX BV hebben een zeer groot bereik, zo kunnen platen tot en met 8000x3000mm bewerkt worden tot en met een dikte van 300mm. Één installatie wordt enkel gebruikt voor INOX materialen, de tweede installatie wordt gebruikt voor alle materialen en heeft een buizen- snij-installatie waarmee buizen van Ø440mm met een lengte van 3700mm bewerkt kunnen worden. Verder kunnen samengestelde of gelaste producten als frames worden voorzien van nauwkeurige contouren en gatenpatronen.

3. ZEER NAUWKEURIG

De watersnijmachines van WATERFLEX BV zijn de nauwkeurigste watersnij-machines op de markt. Afhankelijk van de dikte kunnen nauwkeurigheden van 25-50 micrometer worden gerealiseerd. Bovendien hebben de installaties een ongeëvenaarde repeteernauwkeurigheid.

4. UNIEKE BEWERKINGEN

Er zijn bewerkingen mogelijk die met geen ander productie proces concurrerend te maken zijn, denk hierbij aan kleine gaatjes in dik materiaal maar ook nauwkeurige contouren in dik materiaal. In veel gevallen kunnen producten die normaal moeten worden nabewerkt door frezen of boren, met watersnijden in 1 keer gemaakt worden. Dit zorgt voor veel tijd en kostenbesparing.

5. GRAVEERTECHNIEK

De watersnij-installaties van WATERFLEX BV kunnen nauwkeurig graveren, het grote voordeel hiervan is dat producten kunnen worden voorzien van buiglijnen, hulpteksten als montage voorschriften, onderdeelnummers en chargenummers. Graveren gaat samen met het snijden in één cyclus dus geen omsteltijden of extra handling. Bij vervolgbewerkingen scheelt dit meet- en werkvoorbereidingstijd.

6. KWALITATIEF HOOG SNIJ-OPPERVLAK

De afwerking van de snede is glad en te vergelijken met een product, dat met glasparel is gestraald. Watersnijden onderscheidt zich door het fraaie en “strakke” uiterlijk van de producten. Wij kunnen u een exemplaar toesturen om u een indruk te geven van de afwerking van het product.

7. MINIMALE BRAAM

Bij het watersnijden ontstaat er vrijwel geen braam. Enkel bij dunne en zachte materialen kan een minimale braam ontstaan. Als stelregel geldt hoe dikker en hoe harder het product, hoe fraaier de snede.

8. GEEN WARMTE INBRENG

Bij het waterstraalsnijden proces is er geen warmte inbreng in het materiaal. Dit maakt watersnijden ideaal voor onderdelen waar de structuur van het materiaal niet mag veranderen. U kunt denken aan onderdelen voor matrijzen, machine onderdelen, tandwielen, etc.

9. MILIEU VRIENDELIJK

WATERFLEX BV gebruikt water en abrasief om te watersnijden. Dit abrasief is een zuivere edelsteen van een zeer schone en goede kwaliteit. Er ontstaan dus geen (giftige) dampen tijdens het snij proces zoals bijvoorbeeld bij plasma en laser snijden.

10. GEEN GEREEDSCHAPWISSEL & KORTE INSTELTIJDEN

Er hoeft geen snijgereedschap gewisseld te worden bij Watersnijden. één type snijkop word gebruikt voor alle materialen en vormen. Dit bespaart wisseltijd en de kosten van andere gereedschappen. Tijdens het watersnijden ontstaan er geen zijwaartse krachten op het materiaal, het hoeft dus niet vastgezet te worden. Dit zorgt voor een korte set-up tijd

11. GEAVANCEERDE CAD-APPARATUUR

WATERFLEX BV beschikt over geavanceerde 2D en 3D-CAD programmatuur. Er kan direct getekend worden of er kan een DXF, STEP of IGES-file worden geïmporteerd. Het is zelfs mogelijk om van een foto of een bitmap image een snij-tekening te maken.