Watersnijden

Oneindig veel mogelijkheden

Een begrip in waterstraalsnijden

Van klein naar groot (8000 x 3000 mm)
Van dun naar dik (0.1mm tot 300mm)

inner-page-img

Geïnspireerd door de natuur

Erosie is het afslijten gesteenten door water en zand. In de natuur zijn in duizenden jaren door erosie fantastische vormen ontstaan.
Watersnijden is in feite hetzelfde proces. Door middel van een zeer krachtige pomp wordt water op een druk gebracht van 4000 Bar. Het water wordt vervolgens door een straalbuis geleid en vormt een straal met een snelheid van meer dan 3000 km/u. De straal bevat zoveel energie, dat vrijwel elk materiaal ermee gesneden kan worden. Dit kan in de meest complexe vormen, zover de fantasie reikt.

Harde en slijtvaste materialen, zoals bijvoorbeeld staal of keramiek, worden gesneden door fijn zand (garnet) aan de waterstraal toe te voegen. Dit wordt “abrasief watersnijden” genoemd. Bij abrasief watersnijden is de diameter van de straalbuis 0,8 mm. De kwaliteit van de snede is volledig te beïnvloeden door parameters als o.a. snelheid, druk en hoeveelheid Garnet. Deze parameters zijn sterk van invloed op de kosten van Watersnijden.

Watersnijden zonder abrasief wordt toegepast om dunne kunststoffen, papier, en textiel te snijden. De straalbuis heeft doorgaans een diameter van 0,1 – 0,3 mm.

WATERFLEX BV

Waterflex BV beschikt over de beste watersnijmachines op de markt. De installaties hebben een ongeëvenaarde kwaliteit en repeteernauwkeurigheid.